My Novel

Monday, May 28, 2012

No More Workaholic





Bulan lepas sy dan 3 orang lagi budak opis telah di tawarkan sesuatu yang tak pernah di duga saya..Apa tu?..hehe..bos panggil saya dan dia tanya.."Ezi, u nak oncall lagi tak?"..Isy, lain macam ajer bunyinya..Maka bermulalah perbincangan kami berdua..Bos kata nak letakkan saya sebagai pemenent memandangkan saya dah senior (senior yang tak berapa sangatlah..hehe)..so, it means..no more oncall..no more keje malam and no more keje pada hari Ahad!

Peluang yang baik bagi saya..memandangkan sejak kawen..saya sudah semakin malas buat OT..malas buat oncall..malas keje lebih masa..hehe..Ye lah, hubby keje cikgu..selalu ajer ada kat rumah..sabtu, ahad cuti..rasa cam x best je bekerja..lagipun..kalau baca balik post sy yang bertajuk IMPIAN..emm..sampai bila sy nak keje malam???

Hubby pun suka kalau sy terima tawaran tu..Hubby pun sejak sebelum kawen lagi tak suka sangat sy keje malam..Lagipun, sy nak tumpukan masa lebih kepada my family..my hubby and my future baby (InsyaAllah)..Dan kesimpulannya..sy pun terima tawaran itu..

So, tiada lagi ezi afiza yang workaholic..sekarang keje opis hour..Hepy..

Love my beautiful life..Thanks God..:)

3 comments:

masriza said...

Alhamdulillah.

Good luck and stay happy.

ezi said...

time kasih..:)

Quantity Surveyor said...

hehehe... be a gud wife beb!....