My Novel

Saturday, November 7, 2009

Marble Cheese Brownies

Saya tak sempat nak snap gambar full kek ni. Dah makan, baru teringat nak snap...

Kek tak sempat sejuk dah tinggal setengah


Setelah di potong kecil2

Nampak macam best je...hehehe







Eh, jangan keliru. Ini memang blog ezi-sweetworld. Hehehe...sejak bila blog saya ada resepi nih?...Huhu...
Sebenarnya, dari minggu lepas, saya dah aim nak buat Marble Cheese Brownies ni setelah saya teruja melihatnya di blog kak Fiza Nordin (suka sangat tengok blog kak Fiza. Macam2 makanan ada dalam tu). So, hari ini (sabtu) barulah berkesempatan melaksanakan projek ni.
Percubaan kali pertama ni di kira berjaya walaupun kek yang di buat tidaklah secantik kek Kak Fiza tapi rasanya boleh tahan. Sedap. Hehehe...(bukan saya sorang yang kata ye). Design atas kek pun nampak bercelaru sikit tapi kira okeylah. Sekejap je, kek ni dah licin apatah lagi sepupu2 saya balik kampung minggu ni.
Ump...sedapnya...trylah buat!...

6 comments:

Fiza Nordin said...

cubelah try... tapi mane resipinye?takpun mane link nak salin resepi tu??? eheheee macam datang nak buat pemeriksaan pulak...ampun!!!

ezi said...

kak Fiza..entry kek ni sambil promote blog akak yang dah canggih tu..hehehe...

kontraktorwibawa.blogspot.com said...

EZI,

BETUL KE SEDAP KEK TU?

LEH AR TRY TEST BUAT SEKALI LAGIK UNTUK HIDANGAN RAYA AJI NANTI..

ERR, HULUR-HULUR LER SKIT..

ezi said...

kontraktor...kalau nak rasa kek tu...meh la datang raya haji nanti...:)

Quantity Surveyor said...

mmm.........sdpnyerrrrrrrrrr

ezi said...

quantity serveyor...memang sedap...tak caya cubalah...