My Novel

Monday, April 20, 2009

Kenit hilang!!!!

Baru minggu lepas saya menceritakan perihal kenit dalam blog saya dan kini kenit telah hilang!!!..Huhuhu...sedihnya...Perkara ini berlaku dua hari lepas...Time mak saya nak masukkan ayam dalam reban, dia perasan kenit tak ada sedangkan lapan ekor anak ayam lain dah masuk reban..Emak saya terus memberitahu kami adik beradik yang kenit hilang...saya time tu ada kat rumah makcik saya (sebelah rumah je), terus keluar..Kami ramai2 terus cari kenit tapi...:(
Kenit ni dia seekor anak ayam yang blurr dan selalu lambat...apa-apa perkara dia selalu lambat...kalau makan, dia yang terakhir sekali habis lepas tu, mulalah dia tercari2 'geng-geng' dia yang lain. Pernah juga dulu, dia tertinggal dari ibu dia...macam katon dia terpusing2..terpaksalah emak saya ambil dia dan hantar pada ibu dia. Sebelum ini dia pernah jugak hilang (pagi) tapi petang dia balik. tak tahu mana dia pergi tapi kali ini dah dua hari dia tak balik...huhuhu..sedihnya...
Akhirnya kami berserah saja. Pelbagai andaian yang kami buat. Mungkin kenit dah mati di baham ular atau apa-apa je lah...or, dia tersesat or...ada orang culik dia sebab kenit kan glamor sejak gambar dia masuk dalam blog saya...huhuhu....

3 comments:

kontraktorwibawa.blogspot.com said...

KENIT ILANG??
CAM NER LEH ILANG..?

CEPAT IKLANKAN DALAM PAPER, SELAMATKAN DIA SEGERA..

LELAKI KUCING MASIH BERKELIARAN MENCARI MANGSA !

ADAKAH KENIT DAH MENJADI MANGSA LELAKI KUCING ITU..?

KATA KAN TIDAKKK...

yez_zzza said...

kenit hilang?.... tolong!...tolong!...tolong!.... blogger semua...tolong carikan si kenit sampai dapat....

*cian ezi... sabar yer... semua tu dugaan...

ezi said...

kontraktorwibawa, yez_zzza...
sedih la kenit ilang tapi nak wat camner...dah cari merata tempat...huhuhu