My Novel

Friday, August 28, 2009

ISO Award (Marriot Hotel)

Cenderahati dari Marriot Hotel

Khamis yang lepas, saya beserta seorang budak ofis, boss dan juga assistant boss menghadiri satu majlis penyampaian award dan certificate untuk ISO yang telah berjaya syarikat kami perolehi. Majlis berlangsung di Marriot Hotel, Putrajaya. Kami bertolak jam 7 pagi memandangkan majlis bermula jam 9. Pada mulanya saya memang malas nak pergi. Siap cakap dengan asst boss, boleh tak kalau saya tak pergi?..hehehe...
Memang tepat jangkaan saya. Setibanya di sana...hanya dipenuhi dengan orang-orang berjawatan tinggi...Manager setiap branch, lab manager, teknikal manager...CEO..Admin...dan saya?...
Huhu...rasanya ini kali kedua saya menghadiri majlis yang melibatkan orang-orang besar sebegini sejak saya bekerja di sini. Saya rasa terlalu kerdil je berkumpul dengan diaorang. Yang boss pulak, kenapalah suruh saya pergi?. Kan bagus kalau saya duk ofis. Buat kerja. Tentu bebudak opis sedang bersuka ria sebab boss tak ada...huhuhu...
Tapi, ada juga orang yang saya boleh berborak. Lab manager Penang, dulu saya sebilik dengan dia time satu function di Flamingo Hotel. Branch manager Batu Pahat...em...dulu dia asst manager kat Melaka. Baik gak ngan dia. Adalah juga nak bercakap2 tu. Walaupun cakap ayat2 formal...better dari diam.

Huhu...lepas ni saya tak nak pergi lagi function yang melibatkan orang2 pakai kot ni...huhuhu...
Alhamdulillah...setelah penat berusaha, akhirnya team kami memperolehi certificate yang diimpikan...

1 comment:

Quantity Surveyor said...

ezi....

satu penghormatan utk ezi bg menghadiri majlis berpestij tuh....

jgnlah merasa kerdil biler berada di majlis tuh...krn sememangnyer dri ezi tuh mmg kecik.... hehehehehe

Congratulations for the award!!